neljapäev, oktoober 23, 2008

mine ja vaata

ülevaatenäitus "pärnumaa foto 2008" sai õnnelikult avatud. korraldajana väsind ja õnnelik, lootusrikas ja emotsiooniküllane.

eripreemiad said silja mäetamm (näide fotol) ja pamela suve. väga toredad autorid mõlemad.

kes pärnus, mingu vaatama. pildid on ülal 15. novembrini pärnu linnagaleriis aida uulitsas, ehk siis tegelt kontserdimajas. lamba aju näidatakse ka - see on tilluke nii tilluke.

adamsonil on uhke seeria, mille näited avaldatud ka rilke/kivisildniku raamatus "joosepi kahtlused". haide rannakivi on vinge seeriaga, siis on uhkeid üksikpilte rita talisoolt, janely kuusklerilt, ülo soometsalt, viktoria nahkurilt, andrus noorhanilt ja paljudelt teistelt keeniustelt, kes elavad meie kõrval.

ametlik info nii:

Pärnu linnagaleriis (Aida 4) on 15. novembrini avatud ülevaatenäitus “Pärnumaa foto 2008”.

Näitusel osalevad: Andres Adamson, Andres Ennok, Andrus Noorhani, Ants Liigus, Danel Rinaldo, Enn Hallik, Erkki Lumisalu, Grete Raspen Masing, Haide Rannakivi, Henn Soodla, Hille Rokk, Indrek Aija, Janely Kuuskler, Juhan Ressar, Kadri Karjus, Kalev Saar, Karl Saue, Karoliine Kõgel, Keidi Õunap, Kersten Sang, Kristin Nikolai, Lea Nõmm, Lembit Miil, Linda Toome, Luule Põder, Maarja Lank, Malle Pirrus, Margit Jaanson-Noorhani, Margus Mets, Marit Kütt, Marti Mätas, Mati Luhtjärv, Meisi Volt, Merli Kuusk, Pamela Sume, Piia Salundi, Rando Mürk, Reena Liigus, Rein Metshein, Rita Talisoo, Silja Mäetamm, Teet Roosaar, Toomas Kalda, Urmas Lekk, Urmas Luik, Viktoria Nahkur ja Ülo Soomets.

Näituse peakorraldaja Pärnu Postimehe eripreemiad pälvisid tänavu Pamela Sume väga hea üksikpildi ja Silja Mäetamm väga hea fotoseeria eest.

Mäetamm oli oma fotoseeriale jäädvustanud tormipilvedega kaanetatud Pärnu ranna, mis võinuks ju näida harilik, kuid tema tööd näitasid niivõrd tuttavaid motiive hoopis uudselt ja seeria fototehniline kvaliteet oli haruldaselt kõrge.

Üksikpiltide seast tunnistas Pärnu Postimees oma lemmikuks Pamela Sume mustvalge foto, millel kujutatud kaarte mängivaid noori. Sume pilt mõjub väga emotsionaalselt ning on teostatud kunstiliselt kõrgel tasemel. Mõlemad autorid said Pärnu Postimehelt Vee tänaval paikneva Pilteri koopia- ja raamikoja kinkekaardi 5000 krooni väärtuses.

Pärnu Postimehe eripreemia pälvinud fotod on vaid väike osa väljapanekust, kuhu pärast žürii sõela läbimist jõudis üle 80 foto enam kui 40 autorilt.

Pärnu Postimees ja Pärnu linnagalerii korraldavad Pärnumaa fotograafide ja fotograafiaharrastajate ülevaatenäitust neljandat korda. “Pärnumaa foto 2008” jääb Pärnu linnagaleriisse (Aida 4) 15. novembrini. Kontserdimajas paiknev linnagalerii on avatud teisipäevast reedeni kella 12-19 ja laupäeviti kella 12-16.

Näitusele jõudnud ja sinna seekord mittepääsenud pildid tagastatakse autoritele Pärnu Postimehe toimetuses (Rüütli 14, kolmas korrus) 24. novembrist. Korraldajad tänavad kõiki osavõtjaid, tänu kellele nüüdne väljapanek on kordumatu, põnev ja üllatusterohke.

Kommentaare ei ole: