neljapäev, september 02, 2010

Kooli juubel!


Eesti esimene erakool tähistab 20. aasta juubelit konverentsi ja kokkutulekuga

Homme ja ülehomme tähistab taasiseseisvunud Eesti esimene erakool Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium oma 20 aasta juubelit teaduskonverentsi ja vilistlaste kokkutulekuga.

Reedel, 3. septembril kell 11.30 algaval ja kõigile huvilistele avatud konverentsil esinevad ettekannetega Sütevaka humanitaargümnaasiumi vilistlased.

Konverentsi alustab Sütevaka humanitaargümnaasiumi koolimaja saalis Pärnus Lõuna 20 konverentsi Tartu ülikooli etnoloogia osakonna teaduri Kirsti Jõesalu, kes keskendub oma ettekandes hilisele nõukogude ajale Eesti nõukogudejärgses mälukultuuris. Jõesalu järel peab loengu “Mis vahet seal on, mis keelest ma tõlgin?” tõlkija ning kirjanik Indrek Koff. Monika Reinem kõneleb kohaletulnutele poliitilisest ideoloogiast Jaapanis. Reinem kaitses 2008. aastal doktorikraadi Jaapanis Tsukuba ülikoolis ja töötab praegu kaitseministeeriumis poliitika planeerimise osakonnas.

Tallinna tehnikaülikooli majandusteaduskonna magistrant Madis Talmar peab loengu “Mida ma oleks tahtnud, et tean, kui olin 18”. Cybernetica ASi infoturbe teadur ja Tartu ülikooli informaatika doktorant Dan Bogdanov räägib informatsioonikäitumisest. Konverentsi lõpetab , Tartu ülikooli psühholoogiainstituudi doktorant Jorgen Matsi, kes kõneleb spordipsühholoogiast. Konverents vältab ligikaudu kella 15ni ja kuulama pääseb seda tasuta.

Sütevaka humanitaargümnaasiumi juubeliüritused jätkuvad laupäeva päeval toimuvate koolitundidega vilistlastele ja kell 18 Oscar Brackmanni pargis algava aktusega, millele järgneb vilistlaste kokkutulek klubis Sunset.

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium on asutatud 31. augustil 1990. aastal, kui haridusministeerium väljastas gümnaasiumile esimese koolitusloa. Koolile pani aluse Sütevaka selts ja esimene direktor oli Neeme Ellermaa. Gümnaasiumi kõrval tegutseb eelmisest õppeaastast alates Sütevaka Koolituskeskus, mis pakub täiskasvanutele võõrkeeleõpet, korraldab avalikke loenguid ja salongiõhtuid. Humanitaargümnaasiumi direktor on Andres Laanemets.

Kommentaare ei ole: